Smakelijke smaken
Leer meer over het zintuig proeven door allerlei (lekkere) proefjes!
Over deze les
Tijdens deze workshop ontdekken de leerlingen dat je om smaken te kunnen onderscheiden zowel je tong als je neus nodig hebt. Ze onderzoeken smaakpapillen waarmee we de vijf hoofdsmaken onderscheiden (zoet,zuur,zout,bitter en umani). Zijn zij zich bewust van de hoeveelheid suiker er in hun drankjes zit? Een les die smaakt naar meer.
Leerdoelen:
- Er zitten smaakpapillen op onze tong.
- We hebben onze reukzin nodig om voedsel te kunnen proeven.
- We kunnen geuren eenvoudiger identificeren als we zien wat we ruiken.
Onderwijsdoel(en):
- GO! W&T 1.1: De leerlingen kunnen gericht waarnemen met alle zintuigen en kunnen waarnemingen op een systematische wijze noteren.
- GO! W&T 1.3: De leerlingen kunnen in een beperkte verzameling van organismen en gangbare materialen gelijkenissen en verschillen ontdekken en op basis van minstens één criterium een eigen ordening aanbrengen en verantwoorden.